apam coklat kukus

Thursday, January 5, 2012

Salam semua dah lama xupdate blog ni...huhuhuh...sekarang ni tengah addict dgn hobby baru iaitu baking membaking...dah mcm2 jugak yg aku buat cuma xsempat nak snap gambar jer......hari ni baru bermood untuk memblog......actually tgh planning untuk buat business baru,....iaitu sub untuk business yg ada skrg...sbb rasanyer hobby mama ni mcm boleh buat duit jer...tp masih dalam proses dan rahsia....ptg ni rasa mcm xde keje...since sikembar dan abg afiq kat kg tinggalkan mama...jadi mama ingat nak memprojek membaking jugak ptg ni...utk mr hubby yg cerewet makan...huhuhuhu...walaupun dia sll komen masakan mama xsedap...tp sbb hobi mama membaking dan memasak sedap xsedap dia kena telan jugak...kalau tak saper yg nak makan...mama bukan makan pun kuih2 ni.....suka2 buat jer...kalau mama yg suka makan org lain xleh makan nanti...lepas jer masak terus ngap masuk mulut......plan mama ptg ni nak masak apam coklat mcm bawah ni....jadi ke tak agaknyer...hope jadilah mcm kuih ni.......kalau beli hubby suka tp kalau masak xtaulah mr hubby ni....dia ni raja the cerewet pasal makan....

jeng...jeng...jeng...ini kuih yg mama nak buat...tp xtaulah jadi ke tak....tgk ptg ni...tp ini contoh kuih apam coklat kukus yg nak dibuat ...xtaulah ptg ni jadi ke tak....nanti mama uploadkan lagi...hehehehe



Resepi apam coklat kukus

2 cawan tepung gandum
1 cawan gula
1 cawan susu pekat
1 cawa minya1 cawan air
2 biji telur
1 sudu kecil soda bikarbonat
4 sudu besar serbuk koko

cara buat
pukul telur dgn gula hingga kembang
masukkan minyak susu pekat dan air
masukkan tepung gandum soda dan sebuk koko yang telah diayak
kacau sebati masukkan dalam acuan apam dan kukus 10-15 minit

1 comments:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

fAmILy jOurNeY Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino